Doufukuai Kitchen Series Vol. 1 - 豚の角煮
Július havának posztja rendhagyó módon egy recept videó lesz, mi több az első a maga nemében. Hiszen ha már a blog Facebook oldalán rendszeresen osztok meg gasztro témákat, időnként saját főztjeimet a #doufukuaikaja címke alatt, miért ne videózzam végig a szombat délutánom hogy aztán egész este szerkeszthessek egy kis videót, gondoltam.
Így is lett. Natsubate (夏バテ) - a nyári hőséggel járó étvágyvesztés - ide, natsubate oda, enni nyáron is kell, és a buta no kakuni (豚の角煮) egy olyan kaja, amit a nyári hőségben is simán be lehet hamikázni, és tápanyagban nem szegény. Tessék, itt a video alább:
Recept:
- bonts egy sört, anélkül el se kezdd
- hasaalja szalonnát (buta bara, 豚バラ) nagyobb darabokra vágjuk, és pirítunk rá egy kis kérget
- egy lábasba mehet az átpirított hús, gyömbér, póréhagyma, fokhagyma, csili paprika és a hús méretétől függően 2-3 órán, vagy akár még tovább főzzük közepes lángon, otoshibuta fedelet rakunk rá (DIY módon egyszerűen alufóliát lyukasztunk tele fogpiszkálóval és lefedjük a lábast vele főzés alatt)
- miután puhára főtt a hús, kiszedjük, és szójaszósz, főszaké, mirin valamint egy kis cukor felforralt elegyébe tesszük kb. 30 percre és csá
- rizzsel és a megfőtt póréhagymával tálaljuk
- jó étvágyat
Owari.
Kapcsolódó bejegyzések:
Ayu - az édeshal, fincsi mi?
Doyou-no-ushi-no-hi - unagi-burkolásMochi - az elengedhetetlen újévi hamika
Oshogatsu - japán újévi kaják és szokások
Utazás a dashi körül - dokumentum filmajánló
中国菜 - a kínai kajáról úgy nagyvonalakban
Jiàng szószok - mindent, amit tudni kell a fermentált kínai szószokról
Kína és a forró víz
Nyomor, éhezés és császári luxus: a warabi kultúrtörténete
Kis koreai kajatörténet- összefoglaló a koreai konyháról az alapoktól a street foodig
Korabeli koreai zabálások - tényleg annyit ettek a régi Koreában? Mennyit?
A hegyi bálna - nem az aminek gondolod!
A részeg bálna - ez sem, vagy igen?
Peca a Fuji lábánál - fotókban gazdag poszt
Hoto-tészta - nem éppen nasi Yamanashiból
Amerika, a rizs országa - nem pedig a hambié, legalábbis a japánok szerint
Középföldi szleng - ha nem ízlik a hamika
Ragacsos rizst az ősöknek - Qingming ünnepi kaják Kínából
Megjegyzések
Megjegyzés küldése