A szemérmet ölelő aranyselyem - 金丝缠阴

Azt gondolhatnók, a kínai lábelkötés, ergo az aranylótusz a sajátos kínai perverzió non plus ultrája, pedig a szájhagyományok szerint egy sokkal érdekesebb jelenség is felütötte a fejét a középső birodalomban: a térdig érő női fanszőrzetről következik egy bejegyzés.
A hangsúlyozottan nem tudományos elgondolás, ezáltal némileg kétséges legenda szerint, a Han-dinasztia alapítójának, Liu Bang (汉高祖刘邦) feleségének szeméremszőrzete 1 chǐ 8 cùn (一尺八寸), vagyis kb. 40 cm hosszú volt; egészen a térdéig ért; színe arany, alakját illetően pompázatosan feltekeredett vénuszdombja körül, kézzel kellett elválasztani. Tény, hogy az efféle szeméremszőr még az óriási kínai birodalomban is nagy ritkaságnak számított, ezért a kor mesterei a 'szemérmet ölelő aranyselyemként' (金丝缠阴) kategorizálták; mely páratlan nemességével (富贵无比) a lehető legkiválóbb női fenséget jelezte. (Az aranyselyem szeméremszőrzetre mindenesetre semmilyen ábrázolást sem találtam eddig.)
Egyes nézetek szerint a nők szeméremszőr alapján való osztályozás az ókori Kínában igen fontos dolognak számított. A szleng sorozatban már volt róla szó, hogy szeméremszőrzettel nem rendelkező nőket fehér tigrisként (白虎), vagy egy darabnyi jádeként (一块玉), a ritkás szeméremszőrzettel rendelkező nőt három nyílvesszőként (三支箭) jellemezték. Állítólag egyes korabeli orvosi kézikönyvek szerint egy nő morális tulajdonságainak felmérése mindenekelőtt szeméremszőrzetének alapos kivizsgálásával kezdődött. Puha és selymes szeméremszőrzet esetén a leány bizony nemes, míg bozontos s rendezetlen az alantas megítélése alá tartozott. 

Szemezgetve a korabeli(?) meghatározásokból:

阴毛过膝者贵,红黄者贱 térdet fedő szeméremszőrzetes a nemes, ;vörös-sárga színű alantas

直者贱,勾者贵 egyenes [szeméremszőr] alantas míg a kikandikáló nemes

乱生者贱,顺生者贵 bozontos alantas, míg rendezett nemes

毛过谷道者不贱”;“阴毛多者淫贵,少者淫贱 az ánuszt fedő szeméremszőr nem alantas, dús szeméremszőr kéjjel teli, míg kevés kéjben sekély

Számottevő irodalmat nem találtam az aranyselyem szeméremszőr létezésére, így nem vennék mérget valódi voltára, bár Liu Bang feleségén kívül példának okáért Yang Guifei (杨贵妃) szeméremszőrzete is köztudattan meglehetősen dús volt, mivel a kínai kultúrában a többek között a magas termékenységet szimbolizálta. 

Felhasznált irodalom:

阴毛:性爱的秘密武器.《婚育与健康》2007年第10期,PP16-17

Kapcsolódó bejegyzések: 

Szexuális vámpirizmus az ősi Kínában





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ギャル文字

A Kék-folyó tényleg kék?

2017 top 15