Japán kocsmológia vol. 4. - Whisky-szószedet japánul
麦芽(ばくが) : maláta
製麦(せいばく) vagy モルティング : malátázás
浸麦 (ひたむぎ) : (elő)áztatás
発芽 (はつが) vagy スプラウト : csirázatás
乾燥 (かんそう) : száritani
泥炭(でいたん) vagy ピート : tőzeg
燻煙 (くんえん) : füstölni
樫樽 (かしたる) vagy オーク樽 : tölgyfahordó
バーボンウイスキーの樽 : bourbon whiskey hordó
シェリー樽 : sherry hordó
モルトウイスキー : maláta whisky
ブレンドスコッチウィスキー : kevert whisky
Japán kocsmológia vol. 1 - Omoide Yokochō, Shinjuku izakaya-labirintusa
Japán kocsmológia vol. 2 - Nonbei Yokochō, a pityókások sikátora
製麦(せいばく) vagy モルティング : malátázás
浸麦 (ひたむぎ) : (elő)áztatás
発芽 (はつが) vagy スプラウト : csirázatás
乾燥 (かんそう) : száritani
泥炭(でいたん) vagy ピート : tőzeg
燻煙 (くんえん) : füstölni
発酵 (はっこう) : cefrézés, erjesztés
醸造 (じょうぞう) : lepárlás
醸造所 (じょうぞうじょ) : lepárló
芳醇 (ほうじゅん) : érlel, megérlel
醸造 (じょうぞう) : lepárlás
醸造所 (じょうぞうじょ) : lepárló
芳醇 (ほうじゅん) : érlel, megérlel
樽熟成 (たるじゅくせい) : hordós érlelés
樫樽 (かしたる) vagy オーク樽 : tölgyfahordó
バーボンウイスキーの樽 : bourbon whiskey hordó
シェリー樽 : sherry hordó
モルトウイスキー : maláta whisky
ブレンドスコッチウィスキー : kevert whisky
Kapcsolódó bejegyzések:
Japán kocsmológia vol. 2 - Nonbei Yokochō, a pityókások sikátora
Japán kocsmológia vol. 3 - Sültcsirke apoteózis atsukanon suhanva
Kinai szesz-szódet - borfajták kinaiul, etc.
Mivanmivanmivan – milyen beszólások előznek meg egy verekedést Kínában?
Verbális védekezési technikák a kínai krimókban – önvédelmi csapszék-szókészlet
Baijiu-centrikus elukubráció – kínai pálesz s passzió
Még több kínai kocsmológia
Kinai szesz-szódet - borfajták kinaiul, etc.
Mivanmivanmivan – milyen beszólások előznek meg egy verekedést Kínában?
Verbális védekezési technikák a kínai krimókban – önvédelmi csapszék-szókészlet
Baijiu-centrikus elukubráció – kínai pálesz s passzió
Még több kínai kocsmológia
Megjegyzések
Megjegyzés küldése