Japán kocsmológia vol. 4. - Whisky-szószedet japánul


麦芽(ばくが) : maláta

製麦(せいばく) vagy モルティング : malátázás

浸麦 (ひたむぎ) : (elő)áztatás

発芽 (はつが) vagy スプラウト : csirázatás

乾燥 (かんそう) : száritani

泥炭(でいたん) vagy ピート : tőzeg

燻煙 (くんえん) : füstölni


発酵 (はっこう) : cefrézés, erjesztés

醸造 (じょうぞう) : lepárlás

醸造所 (じょうぞうじょ) : lepárló

芳醇 (ほうじゅん) : érlel, megérlel

樽熟成 (たるじゅくせい) : hordós érlelés

樫樽 (かしたる) vagy オーク樽 : tölgyfahordó

バーボンウイスキーの樽 : bourbon whiskey hordó

シェリー樽 : sherry hordó

モルトウイスキー : maláta whisky

ブレンドスコッチウィスキー : kevert whisky


Kapcsolódó bejegyzések:

Japán kocsmológia vol. 1 - Omoide Yokochō, Shinjuku izakaya-labirintusa

Japán kocsmológia vol. 2 - Nonbei Yokochō, a pityókások sikátora

Japán kocsmológia vol. 3 - Sültcsirke apoteózis atsukanon suhanva

Kinai szesz-szódet - borfajták kinaiul, etc.

Mivanmivanmivan – milyen beszólások előznek meg egy verekedést Kínában?

Verbális védekezési technikák a kínai krimókban – önvédelmi csapszék-szókészlet

Baijiu-centrikus elukubráció – kínai pálesz s passzió

Még több kínai kocsmológia

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ギャル文字

Amerika, a rizs országa

Hattori "Démon" Hanzō története