Core in China - 核在中国

A bűzhödt mainstream bugyraiban hedonizáló piperkőc, tinibugyi-szaggató, némiképp effeminált mandopop császárok és pszeudoeunuchjaik verbális vegzatúrájától távol, 地下, egy maroknyi martalóc kínai valami elfeledett, ökörfejű-lóarcú alvilági démon (牛頭馬面) földi inkarnációjaként felváltva hörög s sompolyog. Ergo e bejegyzés a Core in China-ról (核在中国) szól. 

Ezzel kapcsolatban nincs mit csodálkozni azon, hogy Gollam Kínában van, tajtékzik és énekel. Legalábbis esetenként könnyen azt gondolhatnók, ha végighallgatjuk a 2012-es Core in China kompilációt, mely Középfölde-szerte az undergound kínai core-szcéna 20 kevéssé ismert képviselőjét gyűjti egy kalap, pontosabban album alá. A Metalcore (金属核), Deathcore (死核), Nintendocore (电子核), Post-Hardcore (后硬核), Screamo (情绪核) a világ más tájain sem tartoznak a legismertebb műfajok közé, Kínában pediglen még annyira sem. Itt elérhető, mi több ingyenesen letölthető 《核在中国》 az egész album.

來吧一起吧
硬核兄弟們
一起走吧
Az elmúlt évtizedekben a kínaiak számos másolatot csináltak olyan dolgokból, amit más országok jóval korábban megtettek előttük. Fontos azonban tudni, hogy még az USA-ban vagy Európában már a 70-es években Black Sabbath-ra vagy Judas Priestre pogózhattak az emberek, Kínában csak a 90-es években kezdték megvetni lábukat az efféle hangzások, e tekintetben úgy tűnik gyorsan sikerült behozni a lemaradást. 

Nem tudom, ezeknél a műfajoknál mennyire létezik az eredetiség, mindenesetre túl sok kínai sajátossága nincs a számoknak, esetenként hallani is nehéz, kínaiul vagy angolul énekelnek, ministráns fiúkat megszégyenítően nyivákolnak avagy szőrös vonyítóhal módjára hörögnek-e. Itt jön a képbe Gollam: ha egy kínai az albumon szereplő dalokban hallhatóan dühösen hörög, már a zsebeimet kutatom, hogy adjak neki valami drágaszágot, csak hagyja ezt abba. Valójában viszont nagyon atom kis válogatásról van szó, igényesen elkészített, és minden gollamisztikusnak bélyegzett malíciám ellenére bizony a kínai metálököl-vasököl oda üt, ahova köll. Masszívan. 

Az albumon többek között Beijing, Wuhan, Changsha, Guangzhou, sőt Hongkong vagy éppen Taibei székhellyel rendelkező bandák kaptak szerepet, tényleg országos lefedésű az underground-hálózat. Mellesleg igen tehetségesek is.

   
\m/ >_< \m/

Megjegyzések

  1. Egészen jó ez a zene. Wazz ... ezt a hörgést, nekem is meg kéne tanulnom :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg jók számok vannak az albumon! Ha hörögni nem is tudunk, Gollam módra sompolyogni biztosan megy! :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ギャル文字

A Kék-folyó tényleg kék?

2017 top 15