Kínai társadalmi tipológia vol. 2. - Álmenők

Mint bármely más, a kínai társadalom is hemzseg a hipszterektől, akik minden földi halandónál értelem szerűen vagányabbak, a képzelt társadalmi státuszt biztosító technikai arzenállal felvértezve, vagy pusztán megjelenésmódjukkal, beszédstítusukkal foggal-körömmel küzdenek a szomorkás középszerűségből való kitörésre, aminek a vége aztán 装逼犯 - velejéig pózer magatartásforma lesz az eredménye. Ismertebb képviselői következnek: 

绿茶婊 : a zöldteás ribanc. A teához hasonlatosan - melyről elnevezték - a tisztaságot, kifinomultságot, ártatlanságot szeretné megtestesíteni, aki saját stílusát is hajlamos előszeretettel csodálatos olvasmányélményének valamely melankolikus, elcseszett figurájára építeni. A zöld teás picsa ártatlan külcsínje mögött azonban egy vamp a suo placito szukkubusz rejtezik - vagyis magyarul talán a szűzkurva írja legjobban körül - ki mindenféle ármányokat sző az elcsábított férfiak tudta nélkül, alkalmasint házasságokat is képes romba dönteni. 

金链汉子: a fuxos gizda: az a típusú egyén, ki magán hordja az Ezüst-tó kincsét, miközben arról fantáziál, hogy maga is maffiózó. Agresszív, oktalan férfiállat, ki vonzza és keresi is egyben a bajt, bunyót, az igazi gengszterekhez viszont csak álmában közelít. 

银镯女子: az ezüstkarkötős nő: az ezüstkarkötős nő rendkívül filigrán s érzékeny, a világ dolgait vélhetőleg senki nem érti nála jobban. Ő az egyetlen, ki képes e mélabús élet költőiességét megragadni, az egyetlen, kit a hulló falevelek is az életről való elmélkedésre sarkallnak. Ír, olvas, táncol és utazik, ismeretlen, kietlen helyekre, hogy aztán az ottani fűről készült képeket a douban profiljára feltöltse. Szíve rejtélyes akár az óceán mélye, ó ez a fajta nő érti csak a szerelmet, mely megannyi szenvedély és passzió, ha kell halni is tud érte, vagy nem. Lehet kicsit felvágja az ereit is, de úgy hogy annyira ne fájjon.

Kapcsolódó bejegyzések: 






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ギャル文字

A Kék-folyó tényleg kék?

2017 top 15