Kawasaki Warehouse

Kutakodtam egy kicsit, vajh van-e a közelben valami jóféle haikyo, melynek során találtam egy érdekesnek tűnő játéktermet, ami az egykori hong kong-i Kilenc sárkány városának (九龍城), azaz Kowloon Walled City témájára épül, mely az 1970-es évekig a triádok által uralt terület volt, így a szerencsejáték, drogok és prostitúció fellegváraként tudták, mígnem 1994-ben az egészet eldózerolták. A helyenként némileg túlzó, hatásvadász elemek ellenére nagyon is realisztikus dizájnt kapott a hely - valami hasonló hangulata lehetett a szűkös, mocskos, napfényt szomjhúzó sikátoros városrésznek - melyben félkarú rablóktól a táncgépeken át billiárdig változatos formában kapcsolódhatunk ki, amennyiben ilyesmire vágyunk. Sőt, ha a játékterem része nem is hoz izgalomba, a környéken járva mindenképp megér egy misét. 
A bejárat
Enyhe Doom utóérzés
Irizáló pénznyelők
Hong Kong reinkarnáció nem lenne teljes efféle rozsdás neon-lámpák nélkül
Ez a pacsinkó kemény parának tűnik - visszatérünk majd rá egy másik blogban
Bagua (八卦) tigramos kapu valami képzelt triádos búvóhelyt idézve
Érdekes korabeli hirdetmény szifilisz-kezelésre, Kowloon Walled City ugyanis hírhedt volt a képesítés nélküli, kuruzsló ál-orvosairól
A táncgép ördöge

Szubjektív érdekességi faktor: 4/5
Elérhetőség: Warehouse Kawasaki (ウェアハウス川崎店) 3-7,Nisshin-cho, Kawasaki, 044-246-2360. Öt perc séta a Kawsaki megállótól(川崎駅). 

Kapcsolódó bejegyzések: 

Shanghai kísértettúra - búvárkodás a város sötét múltjában

A shanghai-i Zöld Banda - egykori földalatti bűnszervezet

Konfuciánus gengszterek - néhány szó a yakuzákról

Kuomintang reformkísérletek Shanghaiban - drogok, szerencsejáték és kurvák

+ egy érdekes dokumentumfilm Kowloon-ról: City of Imagination: Kowloon Walled City 20 Years Later - többek között szó esik benne jelen bemutatott játékterem alkotójáról is, illetve az ő saját élményeiről Kowloonban. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ギャル文字

A Kék-folyó tényleg kék?

2017 top 15