Túrák Tōkyō körül vol. 6 - 弘法山


Tōkyō környéki túrák sorozat soron következő túráját inkább csak idézőjellel lehetne "túrának" nevezni, állapodjunk meg a sétafika jelzőnél a Kōbō-yama (弘法山) esetében, amit még Mátra is foggal herél lévén 235 méternél nem terpeszkedik feljebb a tengerszint fölé. 


Amennyiben a Takaó-kakaó hegyre, mint bébihegymászásként szoktuk volt aposztrofálni, a Kōbō-yamára kvázi gördeszkázva is feltolhatjuk a babakocsit, de hát ez a túra korántsem nehézségéről hires, és hát nem is feltétlenül kell minden hétvégén meghóditanunk a K2-t. A Kōbō-yamára az ún. shinrin-yoku (森林浴), "erdőfürdőzés" kapcsán jövünk, japán tudosók szerint ugyanis nem a forró vizben, hanem az erdők az emberi szervezetre való jótékony hatásában hisznek. 
Erre pedig tökéletes: néha ki kell szabadulni a városból, szerincsére a természet pedig viszonylag könnyen elérhető Tōkyō körül, az Ōyama hegylábától délre található Kōbō-yama sem kivétel ez alól: a Hadano állomástól (秦野駅) - Odakyu Odawara vonal - mintegy tiz perc sétára van a túra kiindulópontja, s pusztán ez, az első 10-15 perces etáp az, ahol meredek lépcsőkön kell araszolnunk felfelé a Gongen-hegyig  (権現山245 m).

Ám miután felértünk, teljesen sik lesz az út a Kōbō-hegyig, aminek csimborasszója 10 méterrel lejjebb van. Itt a Gongen-hegyen számos pad van ahol lehet kajázni, valamint egy kis kilátó is, ahonnan jó időben megleshetjük a Fujit, és valamint a Sagami-öbölt is:

A teljes túra kb. 7 km-t jelent a Tsurumaki Onsen (鶴巻温泉駅) megállóig (mely utóbbi szintén az Odawara vonalon van) bezárólag. Itt alább pedig jöjjön egy rövidke videó e rövidke túráról:
Ha nem akarunk az általában állandóan túrázókkal túlzottan tömött Takaó-hegyre menni, viszont egy kellemes erdei sétára vágyunk, akkor a Kōbō-yama is megérhet egy misét.


Kapcsolódó bejegyzések:



Túrák Tōkyō körül vol. 3 - Hossawa-vizesés, Hinohara



Shiromaru-gát - Okutama-barangolás

Kirifuri-felföld - vámpirpiócák a ködös felföldön

Nasu - barangolás a felföld van ormain s rejtélyes mocsárvilágában 

Nikkō - ne mondd, hogy kekkó, míg nem láttad Nikkót!

Aokigahara - hullajó kikapcsolódás is lehet

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ギャル文字

A Kék-folyó tényleg kék?

A kínai írásjegyek