Shanghai D.A.F.F

Lecsekkoltuk ma a Desing Art Fashion & Fair rendezvényét, mely divat, designkiállítás, kaja, catwalk, fesztivál, miegymás. 
Különböző ruha, divat, design kiállítók, cukrászok, éttermek képviselői, minden ami trend, menő és eladható

Lomography - retro/vintage képek lövésére kreált különleges fényképezők, jópofa cuccok, csak éppen méregdrágán és kvázi egy telefonos alkalmazás is képes hasonló képeket produkálni, még ha nem is ilyen minőségben.

Ha neked oké haver, nekem is...

Jonas, a svéd faszi szarból csinál virágot, majd jó pénzért eladja a trendi haszontalanságot újítani kívánó kínainak, és jól meg is él belőle. Gyakorlatilag szemetet és kacatot hasznosít újra, saját megfogalmazásában nem recycling, ellenben upcycling eljárás keretében. Remek példa arra, hogyan lehet kihasználni az ízléssel aligha rendelkező, de divatra s trendiségre vágyó ember hiúságát, ki egy rakat pénzt fizetve trenddel véli felvértezni magát, ki művészetbe fektet, és rátarti vad fennköltséggel hessegeti el annak vádját, hogy: dejszen' téged pofásan átbasztak pajtás!
A részvevők legalább 80%-a külföldi volt, teljesen kiszakadtunk pár órára Shanghaiból. A maradék kb. 20% viszont Shanghai krémje, olyan alter kínaiak, akiket max a Shelterben, vagy valami hasonló underground helyen lát az ember. Igaz, Shanghai underground szcénája igen erős, de mivel más helyszíneken kvázi lehetetlen efféle kínaikkal összefutni, látva őket mindig elcsodálkozom: hol vannak ezek az arcok a valós életből?
Holnap reggel véget ér a D.A.F.F., érdekes volt elnézni rá, végső soron nem volt túl nagyszabású, de rengeteg érdekes és barátságos formával sikerült vegyülnünk, a környékre (小南门) pedig mindenképpen vissza fogok menni, mert fotózni vágyóknak maga a paradicsom azokkal az echte shanghai-i sikátorokkal! 

Cím: 601 Waima út, aXinmatou utca közelében, Huangpu negyed (黄浦区外马路601号, 近新码头路), Xiao Nanmen metrómegállónál leszállni, onnan pár perc séta. 

Belépő: ingyenes, a sör viszont nem az és egy órát kell érte sorban állni


Szubjektív érdekességi faktor: 4/5

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ギャル文字

A Kék-folyó tényleg kék?

2017 top 15