Alkalmazott Tōkyō


Néhány alkalmazás, aminek valóban hasznát vehetjük, ha a japán fővárosban van dolgunk:


1., 乗換案内: rendkívül hasznos alkalmazás Tōkyō betondzsungelének vadul tekergőző, túlburjánzott és nehezen átlátható metró/vonatvonalai közti navigálásra, sőt, hogy egészen pontos legyek az egész országra kiterjedően. Beütjük (japánul) az indulási helyet illetve a desztinációt, s kidobja a leggyorsabb/legkényelmesebb útvonalakat. 

2.,  Foodspotting: tartózkodási helyünknek megfelelően mutat kajázdákat a közelünkben, teljesen jól működik. 

3., TimeoutTokyo app: a népszerű Time out Tokyo oldal térképre vetített alkalmazása  - éttermek, múzeumok, látnivalók, kiállítások, etc. - momentán 8 eurós fájlalom a teljes letöltendő csomag hozzá, cserébe pompás programajánlót kapunk.

4., Quchy: egy remek food porn (フードポルノ) alkalmazás a szociális médiában strihelő 好吃鬼 - guormet guruknak, elmenthetjük, értékelhetjük, megoszthatjuk kedvenc helyeinket a többi modern emberrel

5., Tokyo Beer Style: ez az alkalmazás mint egy kotorékeb ugrasztja ki a kocsmákat térképünkről, főleg Tōkyō központibb részeiből. 

6., Tokyo Art Beat: szintén programajánló, galériák, kiállítások, ügyes/okos, 4 euró az annyi.

7., Goodnite東京: még mindig programajánló, de ezúttal bulik, kocsmák, bárok KTV témakörben.

8., Sakenomy: művelt alkoholisták, de talán még Drótos Nippon Karesz Kabukichóból sem remélhetne szebb ajándékot karácsonyra, mint jelen alkalmazást: készülékünk kameráját az ital címkéjére irányítván az app részletesen elmondja nekünk, mit iszunk.

9., Tokyo Sento Map: az aminek mondja magát, fürdőház térkép, ha csobbanni kívánunk mezítelen japók közé. (Zárójelbe jegyzem, ez nem mindig mókás.)

10. Sooshi: minden a sushiról még az is, ami ebben a blogban [寿司入門] nincs benne, kettő euró a váltságdíja. Csodás az interfész, fotó-realisztikus illusztrációk, és mindent megtanít, amit a sushi készítésről egy átlagfelhasználónak tudnia ildomos lehet. 

Igazán jó utazós alkalmazást nem találtam, legalábbis mindegyik a szokásos látnivalókat vonultatja fel, ellenben nemrégiben - ha nem is alkalmazás - találtam egy érdekes fórumot trippiece néven, ahol izgalmas és nem túl ismert tripek közül válogathatunk, mi több spanolhatunk is hasonszőrű utazókkal. 

Bónusz: nem, nem hasznos semmire, ám ha Tōkyōban járunk, csinálhatunk pár mangás hatást eredményező képet az Otaku Camera grandiózus alkalmazásával. 

Ezúttal is, ha ismerünk még valóban jó alkalmazásokat, ne habozzunk shuriken-szerűen dobni pár kommentet!

Kapcsolódó bejegyzések: 

Nyelvi alkalmazások az AppStoreban (kissé elavult)

Nyelvi alkalmazások androidra 汉语/日本語 (kissé elavult)

E-book 汉语/日本語

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ギャル文字

A Kék-folyó tényleg kék?

2017 top 15