Andy Warhol's: 15 Minutes Eternal SH

Justietől kaptam a tippet, hogy érdemes lehet elnézni a pop art legenda, Andy Warhol Hong Kong és Szingapúr után Shanghaiba érkező gigászi kiállítására, mely közel 500 festményt, fotót, nyomtatványokat, szobrokat, "időkapszulákat" vonultat fel, átölelve a művész karrierjének legfontosabb évtizedeit. 
A művész halálának 25. évfordulójára útnak indított vándorkiállítás április 28-án érkezett a Shanghai Power Station-be, és egészen július 26-ig lesz látható 20 yuan ellenértékében. A Shanghai Power Station (上海当代艺术博物馆) bejáratánál egy rejtélyes vastotem fogad bennünket.
 Warhol amúgy maga is járt Kínában, még a nyolcvanas évek elején. 
A híres funky-s Maós szitanyomata nem túl meglepően volt a sok száz kiállított darab közül. Nekem leginkább a reklámrajzai jöttek be, de a fotózáshoz is értett a forma. 
Elég nagy területen kapott helyet a kiállítás, Warhol készített filmrészletetek, illetve a róla szól dokumentumfilmekkel megspékelve.A tárlaton amúgy tilos fotózni, csak ha nem figyel a biztonsági őr. 

SH Power Station: http://www.powerstationofart.org/cn/

Cím: Huayuangang út 20, a Miaojiang út közelében, Huangpu negyed (黄浦区花园港路20弄, 近苗江路). 3-mas metróval a Xizang Nanlu-nál kell leszállni, onnan kb. 10 perc séta.

Szubjektív érdekességi faktor: 4/5

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ギャル文字

A Kék-folyó tényleg kék?

2017 top 15