2015 top 15

Az idén különböző eszközökkel együttesen lőttem vagy 15.000 képet. Ebből igyekszem most kiszortírozni a legjobb 15 darabot, első félben Shanghaiból, majd Tōkyōból, ami nem lesz könnyű feladat, de azért csak sikerül a legkifejezőbb képekből mazsolázni. 

Kínában talán az a legfantasztikusabb dolog, hogy mindenhonnan hihetetlenül szélsőséges impulzusok érnek bennünket. Nem kell kutatni az abszurdumot, az talál meg minket, és pedig mindenhol. Imádom az utcán sétálva random portékat készíteni, ez a faszi haláli volt a pepita nyakkendőjével és a két kutyájával, a teljes alakos képekért klikk ide

Gáborral még februárban kimentünk vadászni a shanghai-i vasútállomáshoz, amiből számos sztori s jelen hasábokon egy blog született. Jól érzékelteti a  zacskó, illetve a mellette álló apja, mily pici gyerekről van szó. 

'Kamuflázs' - Azt hiszem a qufulú-i piacon készült ez a kép, ahogy az elpillázó nő szinte beleolvad portékája környezetébe. 


A Jiao Tong egyetem kampuszának kutyája, amiben önmagában semmi különös nem volna, de ezt a képet nézve, a kutya tekintetében számomra valahogy a teljes kínai társadalom nemzetkaraktere manifesztálódik. Az a tipikus, sztoikus-melankolikus zhejiangi fogatlan vámpír képe, aki szerint az élet majd lesz valahogy de ha nem lesz hát akkor sincs mit tenni

Színes képek is készültek, ez pedig egy üveggolyóval a Bundon. Még több hasonszőrű képet itt találhatunk

Guczó volt olyan kedves Shanghaiban, hogy kölcsönzött nekem egy 10.5-es halszem objektívet, ki is használtam a lehetőséget és szerte a városban gyártott a fotókat, ezt a World Financial Center tetején, a teljes anyagot videó formátumban ebben a bejegyzésben nézhetjük meg.

 Szintén Shanghai, szintén halszem, egy ujgur kenyérárus az est sötétjében, de szerettem a nangot!

És akkor jöhetnek a japános képek! Időrendileg némileg zavaró lehet, hogy ezt még januárban lőttem, mikor interjúra jöttem a japán fővárosba. A képen a Sensōji látható, golyóperspektívába zárva. 

Ez a pachinkózás, ergo a félkarú rablózás s másegyéb szerencsejáték szenvedély komoly para a szigetországban, persze a gonosz koreaiak honosították ezt a rossz szokást is a patyolat-tiszta Japán szent földjén.  
 Regulátlan yokohamai vaspórázon tartott vérebek küzdenek a süvítő szélben gazdájuk akaratával. Az egyazon napon lőtt Yokohama catwalk sorozat ímhol lészen.

Shibuya furcsa hely lenne emberek nélkül. S pont az irdatlan embertömeg lévén rendkívül fotogén placc. Nemrég csináltam itt egy timelapse videót, ami plasztikus képet fest az itteni nyüzsgésről. Ez a kép lehetett volna jobb, az egyszer biztos, de valamiért felkívánkozta magát e lajstromra. 
 Ha nyár, akkor matsuri ezerrel Japánban, számos híresebb fesztiválon sikerült részt vennünk az idén, ez a kép a táncoló Kitsunéről a Hachiōji fesztiválon készült, amelyet az egyik legjobb matsurinak értékeltem.
 Még egy kép Hachiōjiból, a Dashi kocsi hátuljában az elfáradt oroszlántáncos az oroszlánjelmezt szorongatja kezében, egy az egyben Boba Fett ugrik be, ahogy apja, Jango fejét szemléli szomorúan.

Nem csak móka ám a matsuri, néha 2,5 tonnás mikoshi szentélyeket kell körbevinni a városon, ami igencsak embert próbáló dolog. S rengeteg, rengeteg ember kell hozzá. Részletesebb beszámoló ímhol.  

Újfent Yokohama, ezúttal egy karácsonyi vásár, meleg gyertyafények kokettálása a hideg éjszakában. 

Lám számolni nem megy, de legyen ez egy bónusz kép a biciklisről aki - a hosszú záridő és egy elsuhanó autó eredményeként úgy tűnik - szélsebesen tűzött át Shibuya kereszteződésén. A bejegyzés címe helyesen 2015 top 16 lenne, de lusta vagyok visszagörgetni és megváltoztatni, mi több nem is rímelne, ergo nézd el nekem kedves olvasó. 

Szóval nagyjából ez volt 2015, köszönöm a követést, s tartsatok velem jövőre is!

Megjegyzések

  1. Hú, jól néz ki az az ujgur kenyérlepény :))

    Uenoban, az アメ横-ban voltál már? Mindenféle kifőzdék vannak ott, meg egy ázsiai abc (アメ横センタービル地下)is, kínai stb arcokkal :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom is a lepény :) Hmm, nem nagyon jártam arra, csak átfutóban, de elnézek majd mindenképp! Mondjuk nem a kínaiak miatt 笑

      Törlés
    2. A tajvani 油條 egész jó volt:) Az abc-ben mi leginkább a vietnámi kávét vettük, de tényleg mindenfélét árulnak.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ギャル文字

A Kék-folyó tényleg kék?

A kínai írásjegyek