Kínai kocsmológia vol.4. - Ellen's Bar

A kínai kocsmológia három szösszenetében felvértezhettük magunkat mindazon tudással, melynek a soron következő helyeken hasznát vehetjük; miképp tovább evezve az aranyló sörfolyamon immáron a cselekvés, illetőleg a Nanjing-i korcsmák mezejére lépünk.

Az utóbbi hetekben avanzsálódott új törzshelyünkké a laowai-ok körében igen nagy népszerűségnek örvendő Ellen's Bar, mely sajátos aurájával kiváló kiindulópontja lehet bármely bacchanáliába - ergo az esetek túlnyomó többségében az 1912-negyedbe, ha nem a Castle-ba- torkolló megmozdulásnak. A hely egész lakájos, vidám színekbe bújt prosztó dizájnnal bír, s a legkülönfélébb nációk falra vajúdott gondolatrest formulája tarkítja, úgymint:

"You're fat. Yeah, because every time I fuck your wife, she gives me a biscuit",

és ehhez hasonló mementók fakasztják mosolyra azokat a mélabús játékosokat, kik a különféle italakciók végett sem örülnek eléggé, pedig van ok az örömre:

Hétfő: [hallomásból] ingyen kávé egész nap. (Ezt megerősíteni egyelőre nem tudom, hétfőn még nem voltam.)

Csütörtök: este 8 és 9 óra között ingyen sör: és ez való, nagyon is való. Igaz, ekkor őrült tömeg képében próbálja a közepes nagyságú helybe oktrojálni magát valamennyi sörrel szembeszállni készülő maláta-mürmidón; ily mód ildomos 7 után érkeznünk, ha asztalt szeretnénk magunknak. Achtung: 8 és 9 óra között nagyfokú torzulás mehet végbe!

Péntek: öt yardnyi sör van ingyen a készlet erejéig, Isten fizesse meg. Az akció 7:30-tól kezdődik.

Szombat: kamikaze és tequila shot-ok, 10 yuan-es egységáron.

Vasárnap: nargile 20 yuan, egyéb napokon 40 y, de még így is olcsóbb, mint az átlag Nanjing-i kocsmákban.

南大-sok és 南师大-sok egyaránt visszatérő vendégei a helynek, de emellett a metropolis bármely életformájával összehozhat itt a sors. Kellemes atmoszféra, és ennek megfelelő - nem túl nagy hangerejű, mégis a buli csíráját érlelő - zene jellemzi.

Nota bene, a kocsma éppúgy része az universitasnak, mint a szeminárium, vagy a kollokvium, ergo ha Nanjing-ban tanulsz, el kell zarándokolnod ide. A 南师大-tól öt perc gyalog.

(Az italbevitel mellett természetesen szilárd táplálék felvételére is sor kerülhet, bár magam részéről a sült krumplin kívül mást még nem próbáltam, utóbbi 20 yuan.)

Cím: 132-3 Guangzhou Lu 广州路和青岛路十字路口肯德鸡旁边苏果对面

kínai név: Ài​lún​ kā​fēi​ 咖啡

wifi: van

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ギャル文字

A Kék-folyó tényleg kék?

2017 top 15